KRTKŮV DORT NA PLECHU
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 hrnky hladké mouky, hrnek cukru, kypřící prášek, 3 vrchovaté lžíce kakaa, 2 vejce, hrnek oleje, hrnek mléka
250 ml mléka, banánový pudink (lze použít i jiný), 5 vrchovatých lžic cukru, 2 smetany na šlehání, možno ztužovač šlehačky, 100 g čokolády na vaření.
POSTUP PŘÍPRAVY
Smícháme všechny uvedené suroviny a šlehačem důkladně vyšleháme v hladké těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a pečeme při 180°C. Upečené necháme na plechu vychladnout. Poté překlopíme na tác, stáhneme pečící papír a stáhneme asi půl centimetrovou vrstvu z celého korpusu (dáme si stranou), necháme akorát asi centimetrový okraj. Vydlabaný prostor vyplníme na půlku překrojenými banány. Na banány navrstvíme všechen krém a zasypeme ho rozdrobeným korpusem.
Krém - v mléce rozpustíme cukr a uvaříme pudink. Po důkladném vychlazení si ho přešleháme šlehačem, přilijeme smetany na šlehání (+ ztužovač) a vyšleháme v hustý krém (podle chuti můžeme ještě dosladit moučkovým cukrem). Do hotového krému vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Datum | 10.09.2009 |
Vložil | Leuško |
Titulek | cmučko |
poslala som COMPLET recept, aby som nevyzerala múúúúúdro!!!!
Ale šišky sú mňamkové - doporučujem!!!!!!!!
recepty DP - č1317........
vyskúšajte, neobanujete!!!!!!!!!!
—————
Datum | 10.09.2009 |
Vložil | Leuško |
Titulek | cmučko |
1317.koblihy z trouby od lebahu
foto: lebahu
Koblihy z trouby č.1317
Autor: lebahu - další recepty - Přidat recept k oblíbeným
Hodnocení: 25% [klikni pro ohodnoceni] [klikni pro ohodnoceni] klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni
Suroviny:
250 ml mléka
1 vejce
50 g másla
40 g cukru
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
citronová kůra
špetka soli
500 g hladké mouky
1 kostka čerstvého nebo 4 lžičky sušenéh droždí
Postup:
Po vykynutí těsto nejlépe na silikonovém vále / klik propracujeme, rozdělíme na dva díly a oba vyválíme. Pomocí tvořítka na koblihy / klik nebo skleničky si můžeme naznačit kolečka, dáme náplň (džem, Nutelu...), přiklopíme druhým vyváleným plátem a tvořítka vykrájíme. Ten nám díky ostrému a vroubkovanému zakončení okraje krásně uzavře.
Koblížky přendáme na plech s teflonovou / klik nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 minut.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 15 minut dorůžova.
Po vytažení z trouby ihned pomašlujeme / klik rozpuštěným máslem se dvěma lžícemi rumu a posypeme moučkovým cukrem.
Výborné, lehoučké jak pírko, chutná skoro jako smažené koblihy (trošku jiná kůrka), ale je to rychlejší a ne tak mastné.