Kochám se oblohou ve dne v noci.

Sladké pečení

26.07.2009 20:39

 

KRTKŮV DORT NA PLECHU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY


2 hrnky hladké mouky, hrnek cukru, kypřící prášek, 3 vrchovaté lžíce kakaa, 2 vejce, hrnek oleje, hrnek mléka

250 ml mléka, banánový pudink (lze použít i jiný), 5 vrchovatých lžic cukru, 2 smetany na šlehání, možno ztužovač šlehačky, 100 g čokolády na vaření.
POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme všechny uvedené suroviny a šlehačem důkladně vyšleháme v hladké těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a pečeme při 180°C. Upečené necháme na plechu vychladnout. Poté překlopíme na tác, stáhneme pečící papír a stáhneme asi půl centimetrovou vrstvu z celého korpusu (dáme si stranou), necháme akorát asi centimetrový okraj. Vydlabaný prostor vyplníme na půlku překrojenými banány. Na banány navrstvíme všechen krém a zasypeme ho rozdrobeným korpusem.
                                                                 
Krém - v mléce rozpustíme cukr a uvaříme pudink. Po důkladném vychlazení si ho přešleháme šlehačem, přilijeme smetany na šlehání (+ ztužovač) a vyšleháme v hustý krém (podle chuti můžeme ještě dosladit moučkovým cukrem). Do hotového krému vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Vyhledávání

Napište,co dobrého pečete..

Datum 10.09.2009
Vložil Leuško
Titulek cmučko

poslala som COMPLET recept, aby som nevyzerala múúúúúdro!!!!
Ale šišky sú mňamkové - doporučujem!!!!!!!!
recepty DP - č1317........
vyskúšajte, neobanujete!!!!!!!!!!

Datum 10.09.2009
Vložil Leuško
Titulek cmučko

1317.koblihy z trouby od lebahu

foto: lebahu
Koblihy z trouby č.1317

Autor: lebahu - další recepty - Přidat recept k oblíbeným
Hodnocení: 25% [klikni pro ohodnoceni] [klikni pro ohodnoceni] klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni

Suroviny:
250 ml mléka
1 vejce
50 g másla
40 g cukru
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
citronová kůra
špetka soli
500 g hladké mouky
1 kostka čerstvého nebo 4 lžičky sušenéh droždí

Postup:
Po vykynutí těsto nejlépe na silikonovém vále / klik propracujeme, rozdělíme na dva díly a oba vyválíme. Pomocí tvořítka na koblihy / klik nebo skleničky si můžeme naznačit kolečka, dáme náplň (džem, Nutelu...), přiklopíme druhým vyváleným plátem a tvořítka vykrájíme. Ten nám díky ostrému a vroubkovanému zakončení okraje krásně uzavře.
Koblížky přendáme na plech s teflonovou / klik nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 minut.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 15 minut dorůžova.
Po vytažení z trouby ihned pomašlujeme / klik rozpuštěným máslem se dvěma lžícemi rumu a posypeme moučkovým cukrem.
Výborné, lehoučké jak pírko, chutná skoro jako smažené koblihy (trošku jiná kůrka), ale je to rychlejší a ne tak mastné.

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode