Kochám se oblohou ve dne v noci.

Pomalý hrnec

26.07.2009 17:55

VAŘENÍ V POMALÉM HRNCI

Několik rad a zkušeností s pomalými hrnci RIVAL - než se pustíte do vaření: maso, které použijete na guláše a perkelty krájejte na stejně velké kousky, nejlépe kostky o hraně asi 2 nebo 3 cm kvůli rovnoměrnému vaření maso na plátky krájejte asi 1 cm silné a lehce naklepeme cibuli do gulášů předem nedusíte jako při běžném vaření, ale přidáte ji jemně nakrájenou přímo do masa tuk(olej, máslo, sádlo) nemusíte vůbec používat, zvláště chcete-li, aby bylo jídlo dietní pokud se bez tuku neobejdete, pak stačí 1 lžíce oleje do gulášů a perkeltů patří paprika, kterou nasypete přímo na maso; jestliže chcete aby omáčka byla zbarvená více do červena, pak papriku můžete lehce osmahnout na pánvičce na oleji a do masové směsi ji přidat maso a všechny přísady smícháte dohromady a směs můžete nechat přes noc proležet, je pak křehčí a dříve hotová zahušťování omáčky v guláši či perkeltu se provádí tak, že se hned na začátku do masové směsi přidá hladká mouka, škrob nebo jíška do masové směsi se hned při přípravě přilije voda, masový vývar, víno nebo smetana; vždy se používá jen takové množství, aby bylo maso potopené v omáčce, protože další tekutina se uvolní z masa a prakticky žádná se neodpaří, tak jako při běžném vaření či pečení , kdy vodu několikrát doléváte masový vývar nemusíte předem připravovat, stačí na maso nalít vodu a přidat jemně rozdrobený hovězí, slepičí nebo zeleninový bujón a zamíchat vaříte-li zeleninu s masem dohromady, většinou se zelenina vaří pomaleji, proto ji dávejte v hrnci na dno a po obvodu hrnce a teprve na ni doprostřed maso do hrnce můžete dát i maso mražené, musíte však přidat asi 2dl teplé vody nebo vývaru, aby mezi masem a keramickou nádobou vznikla tepelná mezivrstva, která chrání keramickou nádobu před rychlou změnou teplot; musíte pak počítat, že vaření bude o několik hodin delší doporučujeme naplnit keramickou nádobu jídlem nejméně do poloviny (topná spirála je pouze po obvodu hrnce), pokud dáte menší množství pokrmu, musíte počítat s tím, že časy vaření budou o něco delší než uvádíme v receptech jídlo v pomalém hrnci pak vaříte podle potřeby; zapnete-li hrnec na I. stupeň, vaření trvá asi 8h. Při stupni II. vaříte asi 4-5h; časy vaření závisí na kvalitě masa a velikosti kousků..

 

 

 

 

Pomalý hrnec

30.07.2009 20:16

KUŘE na Coca Cole v Pomalém hrnci

  Recept je určen pro 4 osoby doba přípravy je cca 3-6 hodin Ingredience: 1 kure o váze asi 1500 g, rozdelené na porce 240 ml kecupu 2 KL cibulového prásku 1 plechovka (355 ml) coca coly nebo jiné coly sul pepr Příprava: Kure osolte, popeprete a dejte do pomalého hrnce. Smíchejte kecup, colu a...

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode